projectenproductenalgemene informatiecontact
Gevelreiniging
Gevelrenovatie
Vochtbeheersing (Impregneren)
Anti-Graffiti behandeling
Betonwerken
Het totale pakket!

Gevelreiniging

Het aanzicht van de gevel bepaald de eerste indruk van een gebouw. Kubus Gevelrestauratie past moderne reinigingstechnieken toe, welke resulteren in een optimale bewerking van uw gebouw.

U heeft keuze uit de volgende methoden:

  1. Technisch reinigen
    Onder hoge druk wordt de gevel gereinigd met water. Deze techniek heeft als voornaamste doel de gevel te ontvetten. Deze behandeling is minimaal noodzakelijk als voorbereiding op verdere behandeling van de gevel.

  1. Stoom reinigen/cleanen
    De gevel wordt gereinigd door onder zeer hoge druk messcherpe waterdruppels, met een temperatuur van 100 tot 102 graden Celsius, op de gevel te spuiten. De kracht van het water in combinatie met de temperatuur van de stoom zorgen voor een optimaal reinigingsresultaat. Deze techniek heeft als voordeel dat het authentiek uiterlijk van het de oppervlakte behouden kan blijven.

  1. Zandstralen onder beheerste druk
    Deze techniek bestaat uit het stralen van het oppervlak onder lage druk met Olivinezand. Dit mineraalzand bevat geen siliconen en is ijzervrij en voldoet zodoende aan de actuele arbeid- en milieueisen. De originele kleur van het metselwerk komt weer terug. Zandstralen tast in zekere mate de structuur van de gevel aan en daarom adviseren wij deze methode te gebruiken in combinatie met verdere herstelwerkzaamheden aan de gevel

Gevelrenovatie

Bij een verantwoorde gevelrenovatie is het raadzaam de gevel niet alleen te laten reinigen. De te behandelen oppervlakte hebben in de loop der jaren schade opgelopen en deze dienen hersteld te worden om verder verval van de gevel tegen te gaan.

Een zwak punt in de muur zijn de voegen. Door de aanwezigheid van zuren in de regen kan het bindmiddel uit de voegen spoelen en hierdoor kan de voeg loslaten of poreus worden. Het gevolg is dat er vocht in de muur kan treden waardoor er vochtdoorslag en vorstschade (scheuren in de muur) ontstaat.

Om deze schade te herstellen dienen de voegen uitgehakt of geslepen te worden. Dit dient voldoende diep gedaan te worden tot op de metselspecie. De volledige voeg dient verwijderd te worden om een goed hechtvlak te realiseren voor de nieuwe voeg.

Als alle voegen verwijderd zijn kan de nieuwe voeg aangebracht worden. Het is absoluut noodzakelijk dat de nieuwe voeg de juiste samenstelling heeft om een lange levensduur te realiseren. Kubus Gevelrestauratie beschikt over de juiste kennis om een voeg met uitstekende eigenschappen te garanderen.

U kunt kiezen uit 3 soorten voegmethodes, de knip/snij-, platvol- of terugliggende voeg.

Tijdens het verwijderen van de voegen kunnen schades aan het metselwerk aan het licht komen. Deze kunnen ontstaan zijn door vochtintreding, mechanische invloeden, roestvorming van ankers en vorstschade. Het is belangrijk de oorzaak weg te nemen en de schade te herstellen. Deze herstelwerkzaamheden bestaan uit het uithaken van de beschadigde delen en deze opnieuw op te bouwen met stenen die vergelijkbaar zijn met de originele materialen van het omringende mestelwerk.

Vochtbeheersing

Vochtintreding in de gevel is een zeer groot probleem. Om dit probleem tegen te gaan kan de gevel geïmpregneerd worden. Het resultaat is dat er geen vocht in de gevel kan treden, maar wel blijft de waterdampdoorlaatbaarheid van de gevel behouden. Het gevolg is dat onverhoopt ingetreden vocht van binnen uit de gevel kan verlaten.

Enkele andere voordelen van impregneren:

Er zijn enkele voorwaarde aan een goede behandeling. Er mogen geen scheurtjes groter dan 0,3 mm aanwezig zijn. Tevens dient de gevel goed gereinigd te zijn om zodoende een goede ondergrond voor het middel te garanderen.

Als optimale en meest gangbare behandeling beveelt Kubus Gevelrestauratie aan om de gevel te laten reinigen met behulp van zandstralen gevolgd door het herstel van de voegen en het mestelwerk. Als afwerking wordt de gevel geïmpregneerd. Deze combinatie biedt u een garantie van een duurzame gevel welke jaren een representatieve uitstraling zal genieten.

Anti-Graffiti behandeling

Helaas is het niet meer weg te denken uit het hedendaagse straatbeeld, graffiti. Om uw gevel te beschermen tegen dit vandalisme bieden wij u de mogelijkheid om de gevel te laten bewerken met een coating die gemakkelijke verwijdering van de inkt mogelijk maakt.

Als het oppervlak eenmaal is bewerkt kan in het vervolg de graffiti makkelijk worden verwijderd. De coating heeft een zelfopofferende werking. De laag kan men makkelijk verwijderen en derhalve ook de daarop aangebracht graffiti. De coating is vrijwel niet waarneembaar.

Om een optimale werking van de coating te garanderen bevelen wij aan de gevel eerst grondig te laten ontvetten (technisch reinigen).

Kubus Gevelrestauratie biedt de mogelijkheid tot een servicecontract.

Betonwerken

Veel oudere gebouwen beschikken over betonnen ornamenten. Kubus Gevelrestauratie beschikt over de expertise om schade aan deze onderdelen te herstellen in de oude staat.

Het totale pakket!

Uw pand een complete renovatie geven, dat is uw uitgangspunt.

Kubus Gevelrestauratie is zich bewust van de overlast die grootschalige renovatie projecten kunnen veroorzaken. Om dit tot een minimum te beperken werken wij met erkende en professionele vakmensen. Kubus Gevelrestauratie biedt u de mogelijkheid om alle gewenste herstelwerkzaamheden als een project aan te pakken. Als gevolg heeft u eenmalig een steiger voor het object staan en alle denkbare zaken worden aangepakt. U kunt hierbij denken aan schilderwerkzaamheden, herstellen of vervangen van houtwerk, dakrenovaties en andere onderhoudswerkzaamheden.

Door een goede samenwerking tussen Kubus Gevelrestauratie en zijn partners kunnen alle werkzaamheden gecombineerd worden. Het resultaat is een perfect gerenoveerd object.


home
home